Yurtdışından Gelen Doktorlar Hastanemizde Mikrodalga Ablasyon Eğitimi Aldı!
10 Ekim 2024

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümü, meme fibroadenomları ve paratiroid adenomları tedavisinde kullanılan mikrodalga ablasyon yöntemini öğrenmek için yurtdışından (IRAK) gelen 11 doktoru ağırladı. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Girişimsel Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Korkmaz ve Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Gökhan Yavaş’ın liderliğinde gerçekleşen bu eğitimde, kliniğimizin bu alandaki büyük tecrübesiyle dünya çapında öne çıkan uygulamaları paylaşıldı.

Meme Fibroadenomu ve Mikrodalga Ablasyon Tedavisi Nedir?

Meme fibroadenomu, genellikle kadınlarda görülen, iyi huylu ve sert kitlelerdir. Çoğu durumda tehlikeli olmasa da, büyüme gösteren ya da rahatsızlık veren fibroadenomlar tedavi gerektirebilir. Mikrodalga ablasyon ise bu tür kitlelerin cerrahi müdahaleye gerek kalmadan, mikrodalga enerjisi kullanılarak küçültülmesini veya yok edilmesini sağlayan, minimal invaziv bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem, hızlı bir iyileşme süresi sunması ve komplikasyon riskini düşük tutmasıyla öne çıkar.

Paratiroid Adenomu ve Mikrodalga Ablasyon Tedavisi Nedir?

Paratiroid adenomları, paratiroid bezlerinde oluşan ve genellikle vücuttaki kalsiyum dengesini bozarak sağlık sorunlarına yol açan iyi huylu tümörlerdir. Mikrodalga ablasyon, bu tümörleri de cerrahi müdahale gerektirmeden etkili bir şekilde tedavi eder. Mikrodalga enerjisi ile tümör dokusu hedef alınarak, hücrelerin kontrollü bir şekilde ısıtılıp yok edilmesi sağlanır. Bu yöntem, cerrahisiz bir tedavi olması nedeniyle hastaların hızlıca günlük yaşantılarına dönmelerine olanak tanır.

Kütahya Girişimsel Radyoloji ekibi, mikrodalga ablasyon alanında yıllardır edindiği derin vaka tecrübesiyle, ameliyatsız tedavi yöntemlerinin tüm detaylarını katılımcılara aktardı. Eğitimde gerçek vakalar üzerinden yapılan sunumlarla, mikrodalga ablasyonun meme fibroadenomları ve paratiroid adenomlarında ne kadar etkili olduğu gözler önüne serildi. Katılımcılar, bu yöntemin nasıl güvenli ve hızlı sonuçlar sunduğunu detaylıca öğrenme fırsatı buldu.

Kliniğimiz, bu konuda sahip olduğu büyük deneyimle, dünya çapındaki sağlık profesyonellerine ışık tutmaya ve tedavi yöntemlerinin küresel düzeyde yaygınlaşmasına katkıda bulunmaya devam ediyor. Eğitime katılan doktorlar, mikrodalga ablasyon yöntemini kendi ülkelerinde başarıyla uygulayacak bilgi ve donanımla hastanemizden ayrıldı.

• Girişimsel