Çocuk ve Gençlere Yönelik Tip 1 Diyabet Eğitimi Okulu Tamamlandı
31 Ocak 2024

Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı” kapsamında diyabetin etkin tedavisi ve güvenli takibi amacıyla, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çocuk ve gençlere yönelik tip 1 diyabet eğitimi okulunun eğitimleri tamamlandı.

Eğitime, Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Mustafa Yılmaz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevil Akgün,  Müdür Yardımcısı Osman Çelikoğlu,  Süpervizörler , Eğitim Hemşireleri  ve ebeveynler  katıldı.

Geniş katılımlı eğitimde, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Veysel Nijat Baş; “Hastalık Durumunda Diyabet Yönetimi”, Diyabet Eğitim Hemşireleri  Nergiz Bayır ve Yeşim Korkusuz; “Diyabetle Sağlıklı Yaşam”, Diyetisyen Ş. Elif Kuzucuk; “Karbonhidrat Sayımı”, Eczacı Büşra Arayıt; “İnsülin Tedavisi”, Fizyoterapist Arzu Türe; “Diyabette Fiziksel Aktivite ve Egzersiz” konularında eğitim verdi.

Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Veysel Nijat Baş; “Hastanemizde yüz yüze, ikincisini düzenlediğimiz tip 1 diyabet eğitiminin normal yaşantınızda  sizlere mutlaka katkı sağlayacağını düşünüyorum. Eğitimlerin düzenlenmesinde emeği geçen, Diyabet Eğitim Hemşirelerimize, Eğitim Hemşirelerimize, Diyetisyen, Fizyoterapist ve Eczacımıza, ayrıca destekleri için Hastane Yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitimden sonra katılımcılara, Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Mustafa Yılmaz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevil Akgün ve Prof. Dr. Veysel Nijat Baş tarafından Katılım Belgeleri verildi.