Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kemoterapi Hastalarına Müzik Dinletisi
31 Ocak 2024

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemoterapi Ünitesinde, Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Aliustaoğlu ve ekibi tarafından  moral ve motivasyon amaçlı planlanan;  müzik dinletisinin ikincisi gerçekleşti. Programına Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Erarslan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevil Akgün, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Ceylan Özel, hekim ve hemşireler katıldı.
Kütahya’nın tanınan müzisyenlerinden  Öncül Günyeli tarafından verilen müzik dinletisinde, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı ve hastane personeli İsmail Barış  katkı sağladı.
Kemoterapi hastaları müziklere eşlik ederek hem eğlendi, hem tedavilerini aldı.
Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Erarslan ; Kemoterapi ünitemizde müzik dinletisi gibi moral motivasyon etkinliklerinin devamlığını sağlamak istiyoruz diyerek şu açıklamalarda bulundu.
Dr. Erarslan;  “Araştırmalarında gösterdiği üzere, müzik terapi bireyin korku ve kaygılarını azaltmaya, fiziksel sorunları azaltmaya  yardımcı olmaktadır. Bireyin bu sayede yaşam kalitesi artmaktadır. Müzik terapi kanser hastalarını rahatlatarak, dikkatini başka yöne çekerek, endişeyi azaltıp, ruh halini iyileştirerek ağrı şiddetinde anlamlı azalmalar sağlamaktadır. Biz hastalarımızın morallerini yüksek tutmak, tedavilerini en iyi şekilde almalarını sağlamak amacıyla gereken neyse yapmaya çalışıyoruz. Başta Onkoloji Hekimimiz Prof. Dr. Mehmet Aliustaoğlu olmak üzere Kemoterapi Ekibimize, desteklerini esirgemeyen   müzisyen ve sanatçılarımıza teşekkür eder, hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” Dedi.

• IMG_4476.JPG
  • IMG_4480.JPG