Prof Dr. Kevser Onbaşı’ya Hizmetlerinden Dolayı Teşekkür Ederiz
19 Ekim 2021

T. C. Sağlık Bakanlığı Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Kevser Onbaşı emekliye ayrıldı.

İlimizde ve hastanemizde bir çok hizmetleri bulunan Kevser Onbaşı’ya hastane yönetimi tarafından veda programı düzenlendi. Programa  Kütahya Vali Yardımcı Dr. Halil İbrahim Ertekin, KSBÜ Rektörü  Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcısı ve  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cem Algın, Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Uz. Dr. Ahmet Büber, Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Erarslan, hastane yönetimi,  değerli hekimlerimiz ve çalışanlarımız katıldı.

Vali Yardımcısı Ertekin Yaptığı konuşmada; “Uzun yıllar öncesine dayanan bir dostluğumuzun olduğu sayın Hocamla, Eskişehir Beylikova Kaymakamlığım sırasında tanışıp, sonrasında Van Gürpınar Kaymakamlığım sırasında aynı yerde görev yapmak ve en sonunda Kütahya’ da tekrar aynı yerde çalışmak nasip oldu. Ülkemize ve İlimize yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür eder, bundan sonra ki yaşamında sağlık, mutluluk ve huzur dileriz.”dedi

Rektör Kavuncu konuşmasında; “İlimize uzun yıllarca Endokrinoloji ve Metobolizma dalında tek başına yürüttüğü çalışmalarından ve katkılarından  dolayı kendisine teşekkür eder, sonraki yaşamında sağlık, mutluluk ve huzur dileriz.” Dedi.

Kamu Hastaneleri Başkanı Büber konuşmasında; “İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Erşen’in selamlarını iletiyorum. Özel sebeplerinden dolayı üzülerek katılamadığını belirti.  Değerli hocamıza İlimize ve hastanemize vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Hastane yöneticiliği yaptığım zamanlarda bir çok zor süreçte bizleri  bırakmadan hep yanımızda olarak, hastalarımızı mağdur etmeden tek başına bir çok mücadele verdi. Bundan sonra ki yaşamında huzur dilerim.” dedi.

Başhekimimiz Erarslan konuşmasında; “Yöneticiliğe geldiğim ilk bir ayda, hastanemizin ikinci değerli hekiminin kendi kararları ile emekliye ayrılmaları beni etkilemiştir. Kevser hocamın, benimde branşım olan  İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı olarak, Öğretim Üyesi olmamda ki çabaları ve destekleri çok fazladır. Bunun yanında hastanemiz ve hastalarımız için özveri ile çalışması, bizlere bilgi ve becerilerinden faydalanmamız açısından her daim öncü olarak katkıları çok fazladır.. Emeklilik kararı bizleri üzmüştür, fakat karar kendisinindir. Bizler kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, huzur ve mutluluk dileriz.” Dedi.

İç Hastalıkları Uzmanı Öğr. Üyesi Türkan Paşalı Kilit konuşmasında; “Kevser hocamla birlikte uzun yıllardır bu hastanede çalışmaktayız. Her zaman bir ablam olmuştur. İyi ve kötü zamanlarımda bir kardeş gibi hep yanımda olup bir çok zorluğun üstesinden gelmişizdir. Onun bu kararı en çok beni etkileyecektir. Ama her zaman onun bir evi de burasıdır. Hastanemizde ve arkadaşlarımız üzerinde fazlasıyla emeği vardır. Kendisine teşekkür eder, huzur ve mutluluk dilerim.” Dedi.

Programa katılan hastanemiz değerli hekimlerinden Prof. Dr. Sibel Canbaz Kabay konuşmasında; “Kevser Hocamızla Kütahya’da Tıp Fakültemizin kapatılmaması için, bir çok istifanın verildiği dönemlerde sadece ikimizin kalıp öğretim üyesi alabilmek için yaptığımız mücadelelerin meyvelerini kocaman bir aile olarak şimdilerde görüyoruz. Ayağı kırık olarak istirahat etmeden, sırt sırta vererek bir çok kazanımlar elde ettik. Tam çayın demlendiği sırada emekli olması üzücü oldu. Fakat kararına saygımız sonsuzdur. Kendisine çok teşekkür eder, sağlıklı bir hayat dileriz.” Dedi.

Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcısı ve Dekan Prof. Dr. Mustafa Cem Algın, Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Erarslan, İçi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Aliustaoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Türkan Paşalı Kilit Dr. Onbaşı’ya teşekkür plaketi ve hediyeler takdim etti.

Prof. Dr. Onbaşı; Yapılan program dolayısıyla teşekkür ederek,  elde olmayan sebeplerden dolayı bu kararı verdiğini, Kütahya halkı gibi iyi niyetli tertemiz insanların bulunduğu  bir yerde görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

• 542a8702-ea6f-4038-b855-4f0d045548b5.jpg