Travmalı Damar Ameliyatsız Tedavi Edildi
27 Eylül 2019

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzun yıllardır görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Afşin Parspur bıçaklanmaya bağlı travmalı damarı Anjiyoplasti yöntemiyle tedavisini gerçekleştirdi.

Dr. Parspur işlem hakkında şu bilgilere yer verdi; “Hastanemize başvuran 17 yaşında ki erkek hastamızın sol bacak toplar damarında travmaya bağlı yalancı lümen ve fistül geliştiğini tespit ettik. Yapılan tetkikler ile hastamızın tedavi planlamasını yaptık. Hastamızı daha fazla travmaya maruz kalmadan, genel anestezi almadan (uyutmadan), en az komplikasyonla,  en hızlı bir biçimde sağlığına kavuşturmak için, son zamanlarda sıklıkla yapılan ve daha da geliştirilen hastanın kasığından küçük bir iğneyle girilerek yapılan  anjiyo yöntemiyle, balon ve özel stent ile bu yalancı lümenler ve fistüller kapatılarak hastamızın  sağlığına kavuşmasını sağladık. Böylelikle ilerleyen dönemlerde hastamızın sağlığını tehdit edecek hasarların önüne geçmiş olduk. Daha önceleri ise bu tip vakalar operasyonla yapılıp, hastalar uzun süren tedavilere maruz kalıyordu. Şimdi anjiyoplasti yöntemiyle yapılan işlemler sayesinde hastalarımız daha konforlu bir tedavi süreci geçirip, sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar.

Balon anjiyoplasti; koroner damarlarda tespit edilen darlıkların anjiyo laboratuvarında, damar içine yerleştirilen bir balon ve/veya stent ile ya da nadiren diğer girişimsel yöntemlerle açılması ve düzeltilmesi  işlemidir. Bu yöntem ile hastalarımızın hastanede yatış süreleri azalarak, daha az riskle yapılan tedavi işlemidir.” Dedi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kendini geliştirdiğini, kardiyoloji birimde de çok değerli hekimlerimizin görev yaptığını, çok önemli işlemlere imzalar atıldığını belirten Başhekim Doç. Dr. Orhan Özatik; Hastamıza acil şifalar dileyip, Dr. Afşin Parspur’u tebrik edip başarılar diledi.

• IMG_4515.jpg