İlimizde İlk Defa Çocuk Radyolojisi Uzmanı Göreve Başladı
05 Şubat 2024

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Çocuk Radyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Polat göreve başladı.

İlimizde ilk defa sağlık hizmeti verecek Dr. Polat; Çocuk Radyolojisi konusunda  şu bilgilere yer verdi.

“Çocuklarda hastalıkların oluşum mekanizmaları ve radyolojik bulguları erişkinlere göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle çocuk hastaların görüntülenmesi, filmlerinin değerlendirilmesi özel bilgi ve tecrübe gerektirir. Pediatrik Radyoloji Bilim Dalı, bu gereksinimlere cevap vermek için kurulmuştur. Pediatrik Radyoloji, radyolojinin tek yandal (üst ihtisas) olan branşıdır. Bilim Dalımız, uzmanlık sonrası pediatrik radyoloji yandal eğitimi veren Türkiye’deki sayılı branşlardan birisidir. Bölümümüzde tüm yaş grubundaki çocuk (18 yaş altı) ve anne karnındaki fetus incelemesi ileri teknoloji radyoloji cihazları ile yüksek kalitede yapılacaktır.

Dijital röntgen

Ultrasonografi

Doppler ultrasonografi

Ultrason Elastografi

Tüm vücut ve beyin MR (SPECT, Difüzyon Tensör Görüntüleme, Fonksiyonel MR, BOS akım ölçümü)

Tüm vücut ve beyin BT

Floroskopik tetkikler (Voiding sistografi, baryumlu özefagus, mide ve kolon incelemeleri)

Anjiografi ve girişimsel işlemler

Fetal MR

Radyasyon içeren tetkiklerde çocuklara özel düşük radyasyon dozları ile çekimler yapılacaktır.”Dedi.

Kendisine hayırlı olsun dileklerimizi iletir, çalışmalarında başarılar dileriz.

Hastanemiz yan dal randevu telefonlarından randevunuzu alabilirsiniz.

Yan Dal Poliklinik Randevuları İçin Telefon Numaralarımız: