Hastanemizde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü Kutlandı
31 Ocak 2024

Dünya Prematüre Günü, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen etkinlik ile kutlandı.

Kütahya İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Hasan Hüseyin Gümüşçü, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Eraslan, Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Mustafa Yılmaz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevil Akgün, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Ceylan Özel  Neonatoloji Uzmanı Dr. Burak Deliloğlu, dünyaya gözlerini açtıkları ilk andan itibaren yanlarında olan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hekimleri, Yenidoğan Hemşireleri ile prematüre bebekler ve aileleri etkinliğe katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul yaptığı konuşmada; “Prematüre bebeklerimiz minik birer kahraman olarak aramıza katılıyorlar. Onları sağlıkla annesine ve ailesine kavuşturabilmek, ileride sağlıklı birer birey olarak görmek bizleri oldukça mutlu etmektedir. Bebeklerimiz başta olmak üzere, ailelerimiz ve büyük emeklerle onları yaşatmaya çalışan yenidoğan ekibimizin Dünya Prematüre Günü’nü kutluyorum. “ diyerek etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan personellere teşekkürlerini iletti.

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Eraslan, “17 Kasım Dünya Prematüre Günü'nde farkındalığı artırmak amacıyla bir aradayız. Beklenen doğum tarihinden 3 haftayı aşkın süre önce dünyaya gelen bebekler prematüre bebek olarak adlandırılmaktadır. Bu küçücük bedenlerin hayata bağlandığı yer olan prematüre yoğun bakımımızda çok iyi bir ekibimiz var. Burada büyük bir özveri ile çalışan tüm ekibimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Neonatoloji Uzmanı Dr. Burak Deliloğlu ise Prematürenin tarihçesinden bahsedilerek hazırlanan sunum ile birlikte yaptığı konuşmada; Gebeliğin 37. haftasını tamamlamadan önce doğan bebeklerin prematüre olarak kabul edildiğini belirtti. Bin gram altındaki bebeklerin yüzde 70’inde, bin 500 gram altı bebeklerin yüzde 25-35’inde görülen göz sorunu prematürelik retinopatisi nedeniyle tüm prematüre bebeklerde doğum sonrası 4 ile 6. hafta arasında göz muayenesi gerekmektedir. Son dönemde doğan prematüre bebekler gayet sağlıklı. Prematüre doğum artık sorun değil. Biz bu bebeklerimizin yaşaması için her türlü desteği veriyoruz. Bu zorlu süreçte ekip olarak ailelerin yanındayız.” dedi.

Ailelerin de katılımıyla gerçekleşen etkinlik, prematüreyi simgeleyen mor renk konseptiyle hazırlanan pasta kesimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi