ÖMÜR ORGANLARI İLE UMUT OLDU
06 Ağustos 2018

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanemizde tüm uğraşlara rağmen Beyin Ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Ömür Bayın’ın ailesi tarafından iki böbreği ve karaciğeri organ bekleyen hastalara bağışlandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Korhan Sunar, Bayın’ın yakınlarıyla görüşerek organlarını bağışlayıp bağışlamayacakları konusunda fikirlerini sordu.

Ailenin olumlu yanıtının ardından, Kütahya Organ Nakil Koordinatörlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Bayın’ın karaciğeri ile iki böbreği alındı. Bayın’ın karaciğeri Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesine, böbrekler ise İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine özel araçlarla gönderildi.

Organ Nakil Koordinatörü Sunar;  Yaptığı açıklamada, organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini, bağışlanan her organ ile bir başka cana hayat verileceğinin önemini ifade ederek şunları kaydetti:

“Genç kardeşimiz ne yazık ki yoğun bakımda 11 gün süren hayat mücadelesini kaybetti. Kendisini hayata bağlayabilmek için uzun uğraşlar verildi. Ancak yapılan tedavilerde ne yazık ki sonuç alamadık. Beyin ölümü gerçekleşen hastamızın ailesinin organ bağışında bulunmalarını kabul etmeleriyle harekete geçtik.Bayın ailesinin göstermiş oldukları erdemli davranış ve büyük fedakârlık için kendilerine teşekkür ediyorum. Dileriz bu organ bağışı Kütahya’mıza örnek olur. Çünkü organ bağışı bekleyen hastaların organ nakli dışında hayata tutunma şansları bulunmamaktadır. Allah organlarını bağışlayan Bayın ailemizden razı olsun. Aileye ve yakınlarına başsağlığı, Ömür kardeşimize de Allah’tan Gani Gani Rahmet diliyorum.” Dedi.

Sunar, böbreklerin birer hastaya, karaciğerin ise 1 veya split olarak kullanılarak 2 hastaya nakledilebileceğini de sözlerine ekledi.

Organ Çıkarımı D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Ekibi; Üroloji Uzmanı, Prof. Dr. Şahin Kabay, Op. Dr. Burak İşler, Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Faik Yaylak, Yoğun Bakım Uzmanı Uzm. Dr. Murat Emre Tokur, Organ Nakil Koordinatörü Dr. Korhan Sunar, Araştırma Görevlisi Merve Yaman, Miray Turgut, Buse Kozlu, Merve Şenkul, Tranplatasyon Hemşiresi Ayşe Yıldız ve Ameliyathane görevlileri tarafından gerçekleştirildi. #OrganBağışıHayatKurtarır

• WhatsApp Image 2018-08-04 at 13.15.28.jpeg
  • WhatsApp Image 2018-08-04 at 04.22.39.jpeg